Sök

Städtips

Ta bort vinfläck

 1. Salt och vatten Det viktigaste av allt när det gäller rödvinsfläckar är att man agerar snabbt. På så sätt får inte rödvinet gro in och det går lättare att tvätta fläcken. Den bästa starten är att strö på rikligt med salt som suger upp mycket av vätskan och därefter doppa den i vatten. Repetera tills du är nöjd
 2. Mineralvatten Har du inget salt till hands? Har du kanske en flaska mineralvatten? Häll på det kolsyrade vattnet och låt det verka i 20 timmar och lägg sedan plagget i tvättmaskinen.
 3. Yes Diskmedlet Yes fungerar emot det mesta, även mot rödvinsfläckar. Förbehandla fläcken med diskmedel. Gnugga in ordentligt en stund innan du tvättar det i maskin
 4. Galltvål Flytande koncentrerad galltvål fungerar bra emot rödvin. Gnid in rejält med en fuktig svamp och låt verka i ca 15 minuter. Upprepa vid behov
 5. Vitt vin Forskare har tjatat om detta länge. Vitt vin hjälper mot fläckar från rött vin. Snåla inte när du häller på vinet på fläcken! Det vita vinet, som egentligen är detsamma som det röda vinet men utan pigment, späder ut fläcken. Upprepa tills du är nöjd. Fungerar bäst på relativt färska fläckar.
 6. Varm mjölk Sist men inte minst. Har fläcken torkat in ordentligt? Då kan varm mjölk (helst kokande) vara ett alternativ. Hetta upp mjölken i en kastrull och doppa delen av plagget som har fått en fläck på sig. Låt suga in ordentligt.
(mer…)


Städtips inför julen

Om du har stökigt hemma, gör så här:

 1. Skapa en ny mapp på datorn
 2. Ge mappen namnet "stöket i lägenheten/huset"
 3. Gå och ta ett glas vin
 4. Högerklicka för att ta bort mappen
 5. Datorn kommer då att fråga: "Vill du ta bort stöket i lägenheten/huset permanent?"
 6. Klicka på JA - knappen
 7. Lägg fötterna på bordet och drick ditt vin och bara njut


Flyttråd

 1. Anmäl flyttningen och beställ eftersändning av post till Svensk Adressändring AB, tfn 020-979899, www.adressandring.se
 2. Skicka flyttkort till tidningar, bank, försäkringsbolag, medlemsregister, Radiotjänst, vänner och bekanta.
 3. Beställ flyttning av telefon, Telia kundtjänst har tfn 90 200.
 4. Beställ flyttning av kabeltv och Internetabonnemang.
 5. Säg upp el, gas och vatten.


Fönsterputs

Gör så här i 4 steg till rena fönster

Det här behöver du:

 • Fönsterskrapa
 • Trasor
 • Hink med varmt vatten
 • Diskmedel
 • Torr trasa
 • Diskhandskar

Gör så här

 1. Börja med att tvätta av fönsterbågen.
 2. Tvätta av fönstret och gnugga bort fläckar.
 3. Börja i övre vänstra hörnet och dra skrapan till det högra och dra sedan skrapan nedåt till det högra hörnet. Torka av skrapan på en torr trasa och börja igen till vänster en bit längre ner och fortsätt tills hela fönstret är skrapat.
 4. Torka av kanterna och torka bort eventuella vattenränder med en torr trasa, gärna microfibertrasa för fönster. Klart!


Golvvård – trägolv

Oljade trägolv behöver mycket omvårdnad för att de ska hålla sig i bra skick. Till och börja med behöver golvet oljas in upp till 4 gånger per år tills de blir mättade. Därefter bör man efterolja emellanåt. Städar gör du med torrmetoder och avfläckning. Om du har fläckar på golvet så använd såpa. Undvik starka rengöringsmedel.


Städaren.se
Ibsengatan 60
168 47 BROMMA

Tel: 08-35 69 20
E-post: info@stadaren.se

Telefontider:
08-17 (mån – fredag)
10-14 (helg)
Röda dagar stängt

Öppetider:
08-16 (mån-fredag)

Gilla oss på Facebook

Städaren.se på Facebook

Städaren på Instagram

Vi finns även på Instagram

Fråga oss
Ditt namn
Ditt telefonnummer
Din epost
Ditt meddelande