Flyttstädning

Genom att anlita oss på städaren.se så sparar du tid och du slipper bekymmer.
Vi utgår ifrån mäklarsamfundets rekommendationer för en flyttstädning.

Vi erbjuder fasta priser så att du som kund ska känna dig trygg med vad det är du ska betala.

Gör din intresseanmälan här så återkommer vi med svar inom 1 tim (kontorstid 08-17).

Förnamn (obligatorisk)

Efternamn (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din epost

Kvadratmeter

Antal rum (tex 3 rum & kök)

Vi på städaren.se är experter på flyttstädning. Att anlita oss är enkelt, tryggt och prisvärt. Vi tar hand om flyttstädningen så du kan fokusera på flytten och ditt nya boende.

Prisvärt och bekvämt

Att anlita oss är prisvärt och bekvämt. Många anlitar en specialist som oss för att ta hand om flyttstädningen. Med skattreduktionen på 50% är det mycket prisvärt.

Vad ingår?

Vi arbetar enligt mäklarsamfundets riktlinjer för hur en flyttstädning ska utföras. Vi har en garanti på vårt arbete för din trygghet. Här nedan kan du se exakt vad som ingår.

Checklista flyttstädning (Pdf dokument)

Hur går det till?

  • Kontakta oss på telefon eller via formuläret nedan
  • Vi skickar en offert och städinstruktion
  • Du accepterar vår offert och skickar över de uppgifter vi behöver
  • Du lämnar nyckel på vårt kontor eller möter vårt städteam på plats med nyckeln
  • Vi ringer en timme innan vi är klara för en besiktning

Vad måste jag tänka på innan flyttstädningen sker?

För att vi ska kunna ge dig nöjd kund garanti måste bostaden vara tom när vi kommer. Frysen måste vara avfrostad innan. Vi måste ha tillgång till el och varmvatten innan städningen. Är det några skador i lägenheten ska detta informeras oss innan tex fönsterrutor som ej går att öppna eller har repor. Kyl, frys, spis, diskmaskin samt tvättmaskin måste alla vara framdragna för att vi ska kunna städa bakom dem.

Är Städarens personal försäkrade?

Ja Städarens personal är försäkrade emot skador som uppstår under arbetstiden upp till 10 miljoner kronor.

Är personalen tillförlitlig?

Ja Städarens personal är utplockade med omsorg. All personal genomgår vår interna utbildning. Personalen skriver också på ett sekretessavavtal.

Vem står för materialet?

Vi på städaren står för allt material. Är det någon yta som tex golv som behöver något speciellt medel ska detta informeras i förväg till oss.

Vad ingår i en flyttstädning?

Vi utför flyttstädningar enligt mäklarsamfundets riktlinjer. På städaren använder vi alltid en checklista där du kan se vad som ingår.

Ingår fönsterputsning?

Ja det ingår men observera att det är max 6 fönster och 2 sidor dvs utsidan och insidan som putsas samt rengöring mellan glasen. För putsning och rengöring av ytterligare fönster tillkommer 25 kr/glas och 25 kr/karm.

Rengöring inuti görs ej om målarfärg är gammal och ”flagnar”. Vi dammsuger då endast med reservation för att målarfärg lossnar.

Hur lång tid tar flyttstädningen?

Det beror på skick och antalet kvadratmeter. Men vi har alltid personal så det går på en dag.

När påbörjas flyttstädningen?

Vi påbörjar våra flyttstädningar på morgonen till 98% kl 08.00

Hur lång tid innan måste jag boka?

Tänk på att boka i god tid helst 5 dagar innan. Men vi kan också utföra akutstäd kontakta då oss i kundtjänst.

Kan flyttstädningen ske samma dag som vi flyttar ut?

Som regel går det inte men undantag kan ske om alla möbler etc är inställd i ett rum.

Får jag garanti på utfört arbete?

Ja vi ger dig garanti på alla våra flyttstädningar. För att garantin ska gälla är det mycket viktigt att du eller köparen är med vid besiktningen efter avslutad flyttstädning annars utgår garantin.

Hur går en städbesiktning till?

Efter avslutad städningen vill vi genomföra en besiktning tillsammans med dig eller köparen. Vi utgår ifrån ett besiktningsprotokoll och går igenom bostaden med dig där du får godkänna flyttstädningen. Vi ser gärna att köparen är med vid besiktningen eller att köparen gör det istället för dig. Om vi får kontaktuppgifter till köparen så kan vi sköta den kontakten. Eventuella brister åtgärdas direkt av städarna. Städarna ringer dig ca en timme innan det är klart så du kan förbereda dig att komma. Det är viktigt du passar den tiden då vårt team ev. måste åka vidare till nästa uppdrag.

Om någon skada uppstår står ni då för detta?

Om vi varit oaktsamma står vi självklart för detta då vi är försäkrade. Vi förbesiktigar dock lägenheten innan vi påbörjar arbetet.

Kan den de inflyttande flytta in samma dag?

Ja om vi får information om detta så kan de inflyttande få ett rum där de kan ställa in sina saker. Vi avråder dock från detta för att kunna få ut bästa möjliga resultat av städningen.

Min bostad är mycket smutsig är det samma pris ändå?

Om din bostad är mycket smutsig ska du meddela oss det i förväg så du kan få rätt pris direkt. Om det ej meddelats oss i förväg kommer vi att ge dig ett nytt prisförslag på plats eller städa som det vore normalsmutsigt. Vi graderar smutsnivån enligt svensk städstandard från 1-6 där 6 är den smutsigaste nivån.

Hur gör jag för att få RUT avdraget?

Meddela oss detta innan så får ni en faktura på halva kostnaden, den andra halva begär vi av skatteverket när ni betalt er del och är inget du behöver tänka på.

Hur betalar jag?

Vi skickar våra fakturor till den mail du uppger kostnadsfritt. Vill du ha den med post tillkommer 35 kr i administrationsavgift.

Kan jag betala kontant?

Nej vi skickar en faktura efter utfört arbete.

Kan jag avboka bokningen?

Ja men senast 3 dagar innan. Annars utgår full debitering.

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före avtalat städtillfälle har kunden rätt till avbokning utan kostnad. Vid avbokning senare debiteras kunden fullt pris. Notera att avbokningskostnaden inte berättigar till RUT-avdrag.

Gå till avbokningsformuläret »

Vad händer om jag inte är nöjd?

Om det är något som vi missat i utförandet kan du alltid ta kontakt med oss så ser vi till att felet avhjälps. Om du som kund själv åtgärdar felet innan Städaren.se kontaktas eller får möjlighet att kontrollera felet, utgår ingen ersättning. Det är viktigt att meddela detta inom 48 timmar efter att städningen är utförd.

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Städaren.se är ansvarsförsäkrade. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden. Visar det sig att skadan uppstått pga. fel eller brist på information från kundens sida eller tredje part ansvarar vi inte för skadan.

Gå till reklamationsformuläret »

Städaren.se
Ibsengatan 60
168 47 BROMMA

Tel: 08-35 69 20
E-post: info@stadaren.se

Telefontider:
08-17 (mån – fredag)
10-14 (helg)
Röda dagar stängt

Öppetider:
08-16 (mån-fredag)

Gilla oss på Facebook

Städaren.se på Facebook

Städaren på Instagram

Vi finns även på Instagram

Fråga oss
Ditt namn
Ditt telefonnummer
Din epost
Ditt meddelande