Flyttstädning

Att flytta till ett nytt kontor är ofta väldigt tidskrävande och det är mycket att tänka på. Vi på Städaren.se är specialister på flyttstädning. Vi hjälper även till med den nya lokalen för kontorsstädning eller annat vid behov. Anlita oss!

Att flytta ifrån ett kontor till ett annat är ett stort projekt. Du som är flyttansvarig har stor hjälp av oss på Städaren.se Vi har lång erfarenhet av flyttstädning Stockholm för företag. Med oss slipper du tänka på den gamla lokalen. Vi är vana vid små och stora företags flyttstädning.

Vad innehåller tjänsten?

Vi följer fastighetsbolagens rekommendationer vid en flyttstädning och använder oss av en checklista.

Checklista för flyttstädning företag (Pdf dokument)

Varför välja Städaren.se?

  • Vår långa erfarenhet & kompetens
  • Avtalsenliga löner
  • Vår kundservice med egen kontaktperson
  • Vår kundnöjd garanti

Vad måste vi tänka på innan flyttstädningen sker?

För att vi ska kunna ge dig nöjd kund garanti måste lokalen vara tom när vi kommer. Frysen måste vara avfrostad innan. Vi måste ha tillgång till el och vatten under städningen. Under vårt möte går vi igenom allt och vi lämnar våra rekommendationer.

Är Städarens personal försäkrade?

Ja Städarens personal är försäkrade emot skador som uppstår under arbetstiden upp till 10 miljoner kronor.

Är personalen tillförlitlig?

Ja Städarens personal är utplockade med omsorg. All personal genomgår vår interna utbildning. Personalen skriver också på ett sekretessavavtal.

Vem står för materialet?

Vi på städaren står för allt material. Är det någon yta som tex golv som behöver något speciellt medel ska detta informeras i förväg till oss.

Vad ingår i en flyttstädning?

Vi utför flyttstädningar enligt fastighetsbolagens riktlinjer. På städaren.se använder vi en checklista där det vanligaste förekommande är med. Har ni andra önskemål så ordnar vi självklart det då vi är ett fullserviceföretag.

Ingår fönsterputsning?

Vi tar med allt i offerten som önskas.

Hur lång tid tar flyttstädningen?

Det beror på skick och antalet kvadratmeter. Men vi har alltid personal så det går på en dag. Dock om ni har en stor lokal så bör ni planera in detta med god tid i förväg.

När påbörjas flyttstädningen?

Vi påbörjar våra flyttstädningar på morgonen till 98% kl 08.00

Hur lång tid innan måste vi boka?

Detta beroende på hur stor Er lokal är. Ju mer tid vi får på oss desto bättre.

Kan flyttstädningen ske samma dag som vi flyttar ut?

I regel nej men det finns undantag. Det viktiga för oss är att det är tomt så vi kan göra vårt jobb och att vi har tillräckligt med tid för det för att vår garanti ska kunna gälla. Men ring oss så hittar vi en lösning.

Får vi garanti på utfört arbete?

Ja vi ger Er garanti på alla våra flyttstädningar. För att garantin ska gälla är det mycket viktigt att du eller fastighetsägaren är med vid besiktningen som ska ske i anslutning till flyttstädningen är klar eller dagen efter.

Hur går en städbesiktning till?

Efter avslutad städning genomför vi en besiktning tillsammans med dig eller fastighetsägaren. Vår arbetsledare ringer en timme innan de är klara så att du hinner dit för besiktningen. Vi utgår ifrån besiktningsprotokollet med den checklista på de moment vi utfört. Ni får godkänna besiktningen och är det några avvikelser så åtgärdar vårt städteam det direkt. Vi ser gärna att fastighetsägaren är med vid besiktningen.

Hur betalar vi?

Vi skickar våra fakturor till den mail du uppger kostnadsfritt. Vill du ha den med post tillkommer 35 kr i administrationsavgift.

Kan vi betala kontant?

Nej vi skickar en faktura efter utfört arbete.

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före avtalat städtillfälle har kunden rätt till avbokning utan kostnad. Vid avbokning senare debiteras kunden fullt pris.

Gå till avbokningsformuläret »

Vad händer om vi inte är nöjd?

Om det är något som vi missat i utförandet kan du alltid ta kontakt med oss så ser vi till att felet avhjälps. Om du som kund själv åtgärdar felet innan Städaren.se kontaktas eller får möjlighet att kontrollera felet, utgår ingen ersättning. Det är viktigt att meddela detta inom 48 timmar efter att städningen är utförd.

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Städaren.se är ansvarsförsäkrade. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden. Visar det sig att skadan uppstått pga. fel eller brist på information från kundens sida eller tredje part ansvarar vi inte för skadan.

Gå till reklamationsformuläret »

Förnamn
Efternamn
Företagsnamn
Telefonnummer
Adress
Antal kvadratmeter

Du kan även ringa vår kundservice 08 – 356 920

Städaren.se
Ibsengatan 60
168 47 BROMMA

Tel: 08-35 69 20
E-post: info@stadaren.se

Telefontider:
08-17 (mån – fredag)
10-14 (helg)
Röda dagar stängt

Öppetider:
08-16 (mån-fredag)

Gilla oss på Facebook

Städaren.se på Facebook

Städaren på Instagram

Vi finns även på Instagram

Fråga oss
Ditt namn
Ditt telefonnummer
Din epost
Ditt meddelande