Storstädning

Är Ert kontor eller lokal i behov av en storstädning? Vi på Städaren.se gör den glänsande ren igen. Storstädning är en djuprengöring som behövs för att hålla kontoret rent där den veckovisa städningen inte räcker till.

Storstädning kallas också för periodisk städning. Med periodisk städning menar vi att vid vissa tillfällen under året bör man storstäda de områden som inte städas under den normala städningen som ofta är svåråtkomliga. Storstädning ökar trivseln för personalen och ger ett bra intryck för nya kunder och besökande samt behåller en god finish på ytskikten. Vi utför storstädning i Stockholm.

Vad innehåller en storstädning?

Vi arbetar efter en checklista men kan självklart anpassa den till Era behov.

Checklista Storstädning företag (Pdf dokument)

Hur går det till?

Vi utför storstädningar vanligtvis på helger då kontoret är tomt. Men självklart så kan vi utföra det på andra tider också helt enligt Era önskemål. Kontoret måste dock vara tomt. Vi har speciella team som arbetar med detta där en arbetsledare alltid ingår som är Er kontaktperson.

Fyll i en intresseanmälan eller kontakta vår kundservice

Kundservice: 08 /356 920

Är Städarens personal försäkrade?

Ja Städarens personal är försäkrade emot skador som uppstår under arbetstiden upp till 10 miljoner kronor.

Är personalen tillförlitlig?

Ja Städarens personal är utplockade med omsorg. All personal genomgår vår interna utbildning. Personalen skriver också på ett sekretessavavtal.

Vem står för materialet?

Vi har med oss all material och utrustning. Är det dock någon yta som behöver ett specialmedel så meddela oss det innan.

Vårt golv är i dåligt skick kan ni hjälpa oss med det?

Det beror på vad det är för golvtyp etc. Men kika på vår sida om golvvård för mer information och kontakta sen oss.

Hur gör ni med nycklar/larm måste vi vara där?

Vi behöver oftast att någon kommer och låser upp samt stänger när vi är klara. Men kontakta oss så gör vi en lösning som passar båda parter bra.

Om vi har svåra fläckar eller klistermärken tar ni bort det också?

Nej det ingår inte. Vi kan ta bort klistermärken men det är på kundens ansvar för de färgskillnader som kan uppstå. Svåra fläckar är lite beroende på vilket ytskikt det handlar om samt vad det är för typ av fläck.

Vad ingår?

Vi arbetar med en checklista där du kan se vad som ingår.

Checklista storstädning företag (Pdf dokument)

Om vi har mycket ingrodd smuts tar ni bort det också?

Vi arbetar enligt svensk städstandard i smutsnivåer. Smutsnivå 5 & 6 klassificerar vi som sanering och då har vi ett specialteam som arbetar med den här typ av städning kontakta oss bara så berättar vi mer.

När utförs städningen?

Enligt överenskommelse men oftast är det en helg då kontoret är tomt vilket är ett krav.

Hur lång tid tar städningen?

Det är helt beroende på hur stort det är. Vi ger en tidsuppskattning efter vi haft kontakt med varandra. Men vi sätter in så många som det behövs för att leverera på den tid ni önskar.

Hur betalar vi?

Vi skickar en faktura via email du anger kostnadsfritt med 15 dagars villkor för engångsbeställningar och 20 dagar för befintliga kontorskunder. Vill du ha den per post så utgår en administrationsavgift på 35 kr

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före avtalat städtillfälle har kunden rätt till avbokning utan kostnad notera att andra villkor gäller som avtalskund. Vid avbokning senare debiteras kunden fullt pris.

Gå till avbokningsformuläret »

Vad händer om vi inte är nöjd?

Om det är något som vi missat i utförandet kan du alltid ta kontakt med oss så ser vi till att felet avhjälps. Om du som kund själv åtgärdar felet innan Städaren.se kontaktas eller får möjlighet att kontrollera felet, utgår ingen ersättning. Det är viktigt att meddela detta inom 48 timmar efter att städningen är utförd.

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Städaren.se är ansvarsförsäkrade. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden. Visar det sig att skadan uppstått pga. fel eller brist på information från kundens sida eller tredje part ansvarar vi inte för skadan.

Gå till reklamationsformuläret »

Tjänsten offereras efter att vi haft kontakt med Er. Beroende på ytskikt, våningar, verksamhet etc så skiljer sig priserna. Fyll i formuläret så återkommer vi samma dag (arbetsdag).

Förnamn
Efternamn
Företagsnamn
Telefonnummer
Din epost
Adress
Kvadratmeter

Kundservice: 08 – 356 920

Städaren.se
Ibsengatan 60
168 47 BROMMA

Tel: 08-35 69 20
E-post: info@stadaren.se

Telefontider:
08-17 (mån – fredag)
10-14 (helg)
Röda dagar stängt

Öppetider:
08-16 (mån-fredag)

Gilla oss på Facebook

Städaren.se på Facebook

Städaren på Instagram

Vi finns även på Instagram

Fråga oss
Ditt namn
Ditt telefonnummer
Din epost
Ditt meddelande